Coca-Cola

Projectbeschrijving

De opdracht was om Coca-Cola onder jongeren hipper te maken. Dat moest bereikt worden met een spaarprogramma, tot zover de input vanuit Coca-Cola. Voor de rest waren we vrij om alles uit te denken, zoals de naam, de actie-constructie en natuurlijk de communicatie van het geheel.

Onze overtuiging was dat de te sparen items niet door Coca-Cola geselecteerd moesten worden, maar door de doelgroep zelf, dan was het pas hip. We tuigden het programma als volgt op:

In de eerste fase selecteren we trendspotters d.m.v. print en online uitingen. Prijswinnaars werden online door de doelgroep zelf geselecteerd. Die togen naar New York en Tokyo met Eddy Zoey (de destijds zeer populaire presentator bij BNN) om zogenaamde ‘hot items’ te zoeken, die opgenomen zouden worden in het spaarprogramma.
In de tweede fase kon de doelgroep voor die hot items sparen door het verzamelen van spaarpunten onder de dop van de fles. Dat is een beproefde spaarmethode die Coca-Cola vaak heeft toegepast, dus die hoefden we niet meer te verzinnen.

De klant vroeg om een stijl van fotografie die nog hip moets worden, nu beschikten we niet over een glazen bol, maar hebben uitgebreid gekeken naar de hippe fotografie van die tijd en kwamen uit bij Willemien Pernette. De fotografie vond plaats  in Zuid Afrika en koste een godsvermogen. Gelukkig was de klant meer dan tevreden met het resultaat.

Deze campagne was echt multimediaal en werd ondersteund met een miljoenenbudget. TV-commercial met Eddy Zoey evenals optredens door hem in een aantal bioscopen in Nederland. Tijdschriftadvertenties. Banners op het net. Point of sale materiaal in de winkels. Radiocommercials. Kortom alle registers werden opengetrokken.

Het laat zich dan ook raden dat deze campagne zeer succesvol was.

Project details

  • Client: Publicis i.o.v. Coca-Cola.
  • Klus: Concept, design & begeleiding uitwerking